Captain's Log

I'm not sure, it could be a bit random (script kiddies testing out the power of their network of infected computers) or it could be someone who's out to get us either because they don't like veganism or because something specific that's posted on the forum. Or even a combination of those.

My imagination creates this vision of cartoon adolescent robots wandering around and just randomly attacking things for no good reason. they don't even see this as a "vegan forum". More like bubble wrap.
 
Seems like the Search function is broken
Yes, that is a deliberate choice, sorry. I turned off the component that's serving it because it takes a lot of memory which was needed to combat the attack. I might turn it back on again tomorrow (Sunday) at some point.
I've started it up again now, and the search seems to be working again.
 
  • Like
Reactions: KLS52
I got myself blocked earlier today when I posted an image! (Well, it was only the link to an image, but still!)

So, looks like I need to tweak the configuration a bit more! Sorry about this, I'm sure others must have experienced the same thing.
 
  • Like
  • Informative
Reactions: PTree15 and KLS52
The operating system which is hosting the site has reached its end-of-life. So, the time has come to switch to a new one.

The process is likely going to be a bumpy ride as I need to switch hosting companies as well, so the domain needs to be re-pointed to a new IP address etc. And the mail server will probably take some work, so you probably won't be receiving any email notifications until that's been sorted.

I hope to get started on this later today.
 
UPDATE
The forum is now running from our new server! Sorry it took so long.

I've only just managed to make it work again, and there are several things still broken including Search and email notifications. I will try to fix these things in the coming week.
 
I've been working during the week and I only found out today that VF had been offline (the site checker said for over a week) so I haven't had time to miss it. Glad it's back now.
 
  • Like
Reactions: KLS52
I've been working during the week and I only found out today that VF had been offline (the site checker said for over a week) so I haven't had time to miss it. Glad it's back now.
it wasn't a week. just a couple of days
 
  • Informative
Reactions: Brian W
it wasn't a week. just a couple of days
I only noticed it since last night/this morning. If it was down other than that I didn't notice, thank goodness! I've been able to get on every day other than the last 12 hours or so. 😍
 
I only noticed it since last night/this morning. If it was down other than that I didn't notice, thank goodness! I've been able to get on every day other than the last 12 hours or so. 😍
Maybe it was just a day. It felt longer.
I was right in the middle of typing up a new post when it went down.
 
  • Like
Reactions: KLS52
I think we were offline approx. 20 hours before.

UPDATE
I've installed and configured the software needed for the search, so the search functionality should be available again.

The main outstanding issue is now the email server. Without this the forum can't send email notifications nor can it send you emails with URLs to reset passwords and also new members are unable to sign up. So it's quite important but also a good bit of work.
 
I've made some progress with the email server.

If you're "watching" threads and have opted for email notifications, then you may have received a few emails over the last few days. The sender field should now say "support@veganforum.org" instead of the old "support@veggievews.com" we used before.

I'm still not 100% happy with the configuration, so I'll probably tweak it a little bit further before I open up forum registrations again (which obviously depends on a working email server).